top of page

Szalai Erzsébet: "Hatalom és értelmiség a globális térben"


Könyvbemutató és beszélgetés a Polányi Károly Globális Társadalmi Tanulmányok Kutatóközpont szervezésében.

2018. október 11. csütörtök, 19:15–21:00 Budapesti Corvinus Egyetem, C épület, 510. terem

1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. A hatalmi viszonyok vizsgálata, kutatása a mai társadalomtudományokban döntően a politikai szférára, a politikai elit szerepére korlátozódik - a gazdasági hatalom, a tőke, a tőkeviszonyok és jelentőségük elemzése többnyire elmarad vagy háttérbe szorul. Ezzel az intellektuális állapottal szembeszegülve formálódik ki Szalai Erzsébet új kötetének tematikája: a kötet olyan írásokat tartalmaz, melyek a hatalom - kiemelten a gazdasági hatalom -, a történetileg változó hatalmi szerkezetek, a folyamatos átalakulást mutató társadalmi viszonyok és jelenségek, valamint az értelmiség, a történelmileg szintén változó értelmiségi szerepek bonyolult kölcsönkapcsolatát járják körül - globális szinten és Magyarországon és egészen napjainkig .Az elemzések kiemelt kérdése, hogy a globális szerkezeti változások hogyan befolyásolják a helyi politikai és gazdasági hatalom egymáshoz való viszonyát, és a változó hatalmi szerkezetek közvetítésével hogyan befolyásolják a társadalom létviszonyait.

A könyv a Pesti Kalligram Kiadó gondozásában jelent meg.A könyvet bemutatják és a szerzővel beszélgetnek: Barna Emília (BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék) Erőss Gábor (MTA TK Szociológiai Intézet)


Moderál:


Melegh Attila (Budapesti Corvinus Egyetem)


A szerző a beszélgetés végén dedikálja könyvét, mely a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!44 megtekintés0 hozzászólás
polanyi.jpg
  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
bottom of page