top of page

Polányi Károly születésének 135. évfordulója alkalmából


A Politikatörténeti Intézet Társadalomelméleti Műhelye konferenciát rendez Polányi Károly születésének 135. évfordulója alkalmából. Polányi Károly 135 éve, 1886. október 25-én született Bécsben. A kiváló magyar gazdaságtörténész, szociálfilozófus, társadalompolitikus munkássága szerteágazó a gazdaságelmélettől a kapitalizmus politikai gazdaságtani és politikaelméleti elemzéséig. Polányi különösen fontos, iránymutató szerepet tölt be a globális kapitalizmus kritikai, politikai gazdaságtani elemzése szempontjából – ahogy a kritikai társadalomelmélettel foglalkozó közösségek számára bárhol a világon, úgy- a PTI Társadalomelméleti Műhelyének tagjainak is. Intézetünk számára munkássága abból a szempontból is fontos, hogy A nagy átalakulás. Korunk gazdasági és politikai gyökerei című meghatározó kötete a Napvilág Kiadó gondozásában jelent meg.


A rendezvényre látogatókat minden hatályos járványvédelmi intézkedés betartásán túl arra kérjük, hogy lehetőség szerint vegyenek maszkot! Kérünk mindenkit, akinek valamilyen felső légúti megbetegedéssel együttjáró tünete van, hogy az eseményről készült felvételt kövesse majd!


Kérjük, hogy részvételi szándékokat ezen az email címen jelezzék: politikatorteneti@gmail.com


Kérjük, tekintse meg a konferencia részletes programját ezen az URL -címen: https://www.facebook.com/events/489058159241786?ref=newsfeed



31 megtekintés0 hozzászólás
polanyi.jpg
  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
bottom of page